The world needs bad men

25.02.2014 kl. 15:46

Det var länge meningen att jag skulle se en hög Oscar-nominerade filmer och skriva ett inlägg om mina Oscarstippningar som svar till Vanessas kommentar på Wolf of Wall Street-inlägget.

Sedan dök ett hinder upp. Det hindret heter True Detective.

       

True Detective är en serie i åtta delar som utspelar sig år 2012 och år 1995. År 1995 följer man det omaka paret Rust Cohle (Matthew McConaughey) och Marty Hart (Woody Harrelson) som jobbar med ett creepy mordfall. År 2012 sitter de i olika rum i var sitt polisförhör, gamla och bittra.

Hart är nåt av en familjefar och en gammal hederlig småstadssnut (åtminstone i första avsnittet ...) medan Cohle är en deppig f.d. undercover-knarkpolis, effektiv men full av inre demoner. Serien kunde lika bra heta The Harrelson McConaughey Show. För hela serien vilar på deras axlar och skådespeleriet är så bra. Speciellt MM, som lyckas förmedla så otroligt mycket bara genom plågade ansiktsuttryck. Idag känns det udda att han tidigare var en av mina största hatobjekt, med sitt bländande leende och sina vidriga romcoms.

Om jag fattat det rätt så kommer nästa säsong att ha samma tunga stämning men nya skådespelare och ny story. Jag hoppas på att Poliisikoira Rex får en av rollerna.

   

Chillin Chillin
Kommentarer (1)
Eller vad att intron är helt fantastisk? Jag har försökt hjärntvätta mina vänner för att få dem att se på den här.
Bring The Noise22.03.14 kl. 12:57

23-årig okreativ monosysslare från Österbotten. Studerar journalistik vid sidan om bloggandet. Är åtminstone den roligaste bloggaren i min trappuppgång. Tror jag.

Följ min blogg med Bloglovin' eller dansa på krossat glas

Senaste kommentarer

08.06, 19:13Reservoir Friends av Röd
13.02, 15:10Reservoir Friends av Blå
11.02, 12:28Reservoir Friends av Gul
18.11, 22:19531 av Karin