Oi maamme Suomi synnyinmaa

22.02.2014 kl. 13:40

Det är många här som inte vet nåt om finländare, så jag har fått representera hela mitt folk på egen hand. Jag vet inte hur bra jobb jag har gjort, men jag borde åtminstone vara mindre social och dessutom dricka mycket mer för att förmedla en korrekt stereotyp. Jag borde också lyssna på mer heavy metal, men jag badar hellre i flytande betong än lyssnar på hårdrock 24/7.

Om jag fick 1 krona varje gång jag tvingades förklara varför jag talar bättre svenska än finska (samt fenomenet 'finlandssvenskar' överlag), skulle jag bli avsevärt rikare. Men den summan skulle snart försvinna ur min ficka, för Danmark är dyrt om man inte vill handla på Lidl varje dag. Och med "dyrt" menar jag "samma nivå som Finland". Seriöst Norden, get your shit together.

Däremot vet mina utländska vänner att finländare är hårdhudade och tål extrema temperaturer. Eftersom min klass består av 33% nyzeeländare är "extrema temperaturer" kring -8 grader och lätt snöfall. När snön försvann gick vi för att bada i öppet hav. Några killar såg det som ett mandomsprov när de skrikande sprang i och lika snabbt upp igen. Crazy. Själv vadade jag ut tills en av de andra utbrast "Good lord, he's swimming home!" Ron f***ing Swanson.

Chillin Chillin

23-årig okreativ monosysslare från Österbotten. Studerar journalistik vid sidan om bloggandet. Är åtminstone den roligaste bloggaren i min trappuppgång. Tror jag.

Följ min blogg med Bloglovin' eller dansa på krossat glas

Senaste kommentarer

08.06, 19:13Reservoir Friends av Röd
13.02, 15:10Reservoir Friends av Blå
11.02, 12:28Reservoir Friends av Gul
18.11, 22:19531 av Karin