Århus

22.02.2014 kl. 14:04

Jag är alltså på utbyte i Århus i Danmark just nu. Jag studerar global politics & TV. Mina föreläsningar består av utrikespolitik och EU, mina uppgifter är TV through and through. En kombination som funkat bra hittills. Jag umgås med ett väldigt internationellt gäng: nyzeeländare, svenskar, irländare, kanadensare, indier, belgare, greker, sydkoreaner etc. Inga finländare, det närmaste jag kommer är bastun där jag bor. Jag bor förresten i ett betongparadis som får studentbyn i Åbo att se ut som Beverly Hills. Min streetcred går därför i taket (som vanligt).

Att arbeta med folk från andra kulturer är svårare än jag trodde. Speciellt när man kommer från två ställen med olika mediekultur, i det här fallet Norden och Sydkorea. Om man vill smyga in diskreta populärkulturella referenser i sin tv-produktion, möts man av frågetecken. När man bara har några timmar på sig vill man inte direkt börja med "So there's this chemistry teacher named Walter White..." utan släpper hela idén totalt. Det är svårt nog att försöka hitta en nivå på engelskan som passar. Jag har också märkt hur mycket tyngre det känns att arbeta när ingen förstår ens skämt. De vet inte vad de går miste om.

Däremot hade det varit intressant att jobba med nån från Nordkorea. "We should now make danish documentary about Great Leader Kim Jong Un! Yes! Yes!"

Chillin Chillin

23-årig okreativ monosysslare från Österbotten. Studerar journalistik vid sidan om bloggandet. Är åtminstone den roligaste bloggaren i min trappuppgång. Tror jag.

Följ min blogg med Bloglovin' eller dansa på krossat glas

Senaste kommentarer

08.06, 19:13Reservoir Friends av Röd
13.02, 15:10Reservoir Friends av Blå
11.02, 12:28Reservoir Friends av Gul
18.11, 22:19531 av Karin