Tindrageddon

Under min bloggfria period har Tinder stigit till ytan som det hetaste sociala mediet. Det borde det aldrig ha gjort.

Snabbt, enkelt, utan konsekvenser, inget att förlora. Att ragga på Tinder är lika enkelt som det lär vara beroendeframkallande (enligt en vetenskaplig undersökning som helt och hållet grundar sig på mina fördomar). 

Tinder drar ändå fram något av det värsta ur den moderna mänskligheten: bristen på tålamod. Ytligheten. Oviljan att se förbi vad du är van vid. Du tittar på en bild i typ tre sekunder. På den tiden ska du övertygas om varför just hen på bilden är värd din uppmärksamhet. Samma ska du tänka på när du laddar upp din egen bild. Din personlighet, allt du är, all din potential ska synas på de sekunderna. Swipe left, swipe right.

På Tinder blir alla störande darwinister med ADD.

Egentligen är det inte ens du som syns. Det är en image, ett ideal. På Tinder är du den du vill vara, inte den du på riktigt är.

Dessutom. Tinder. 6 bokstäver. 2 stavelser. 3 ord i varje stavelse.

6 + 2x3 + 2x3

6 + 6 + 6

666

ILLUMINATI

19.11.2014 kl. 10:53

minimalistisk jul

god jul

24.12.2013 kl. 16:02

JulboKKKen

Jag är säkert inte den enda som är besviken på hur politiskt korrekt julfirandet ska vara nuförtiden. Var är alla gamla fina jultraditioner? Till exempel den här:

Vad hände med den gamla seden att frammana en tvåbent bockhövdad demon på julafton? 

20.12.2013 kl. 19:52

Slut.

Jag visste redan för länge sedan att jag skulle sluta blogga.

Jag började blogga för mig själv och ingen annan. Snart fyra år senare kände/känner jag att jag måste blidka en okänd, ansiktlös publik.

Bloggen blev public property. Något som visades upp för allmänheten för att dömas och betygsättas.

Det var aldrig meningen. Bloggmonikern "Chillin" kändes mer och mer motsägelsefull i takt med att jag blev mer och mer kräsen och stressad över innehållet.

Därför skriver jag nu det här inlägget.

Inlägget där allt kulminerar. Fyra år av skrivande, skrattande, funderande, nya kontakter, saker jag ångrar, saker jag är stolt över. En del av mitt liv.

Därför är det nu med ett tungt hjärta som jag... va?

Har ratata en ny lista att fylla i?

Varför har ingen berättat det för mig, den har ju varit ute i veckor?

Beskriv din höst i tre ord.
Det är en

orden tog slut :(((

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Höst innebär fler timmar mörker. Det är mysigt och önskvärt för oss were-owls. Sedan innebär ju höst ofta regn. Och inte av den trevliga "make it rain"-sorten som jag är van vid.

Hur höstmyser du?
Jag tänder ljus, plockar fram en filt, kokar te, kurar ihop mig och ömsar skinn.

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
Dance like no one's watching.
Live like there's no tomorrow.
Drop it like it's hot.

Hur ser din höstoutfit ut?

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Jo, några. De arter jag gillade sparade jag i en ask. Resten stekte jag i olja och fryste ner. Ett hett tips för hälsosamma snacks!

EDIT: Hoppsan, jag läste visst "insekter".

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Läsa en massa böcker om sociologi och sedan skriva om de böckerna. Leva sparsamt. Läsa lite böcker för att bilda mig lite. Förbereda mig inför den oundvikliga rymdinvasionen. Kanske jobba lite på sidan om.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Utmana dina vänner till dancebattles. Jag och min klasskompis Isabella har vid åtminstone ett tillfälle iscensatt en sån. Det såg exakt ut så här:

Ni kan ju gissa vem som är vem.

Bästa musiken för regniga dagar?
Jag satsar på album som man kan lyssna på från början till slut utan att skippa en enda låt. Pusha T:s "My Name Is My Name" funkar bra. Det gör också Action Bronsons senaste mixtape "Blue Chips 2" (ladda ner gratis). Bronson är en f.d. kock som rappar över otippade samplingar. Om ni inte är down with hiphop och patriarkala strukturer kan ni lyssna på Haim:s Days Are Gone. Om ni inte gillar min blogg utan hellre dricker te med en god bok kan ni lyssna på inbandade avsnitt av Nattklassiskt. Baklänges.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Thrillers är ju ganska höstvänliga. Har de senaste veckorna sett Mystic River och Zodiac. Tar gärna emot tips själv!

Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Jag har tonat ner antalet bloggar. I stället har jag fastnat för tumblr*, fyra år efter alla andra. Min egen heter Phantom Professional. Namnet är taget från Wu-Tang Name Generator.

*tumblr är en sida där man bara postar estetiska bilder i stället för att få något gjort här i livet.

Vad är den höstigaste maträtten?
Potato.

Var hänger du helst under helgen?
I taket, insvept i mina egna vingar. Har jag inte besvarat den här frågan tidigare i en liknande lista? Lär ni er aldrig?

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Kanske Sverige. Annars stundar lite studier i Århus under våren. Det är alltså i Danmark. Landet med Nordens fulaste språk och snyggaste män (enligt källor). Wait 'til they get a load of me.

Hur förbereder du dig för vintern?
Min päls håller på att bli vitare, mina fötter större och mina tänder längre. Allt för att kunna jaga och sluka harar i snölandskapen. Snart kickar mörkersynen in också.

25.11.2013 kl. 17:26

God morgon

Så där ja. Jag avverkade just ett veckoslut på Flow Festival (mer om det senare). Jag firar det med att gå på jobb om fyra timmar. Morgontur. Chrisp hånade mig för det när vi fick våra arbetsturer. Hah.

You merely adopted the morgontur.
I was born in it, moulded by it.
I didn't see the dagstur until I was already a man,
by then it was nothing to me but BLINDING!

God morgon.creds till Jonas Johnhem

12.08.2013 kl. 00:42

Lille J

För två veckor sedan födde min äldsta syster mitt femte syskonbarn. Han har nu namngetts. Hela hans namn innehåller två W och tre Z. Med det namnet skulle man få en massa poäng i alfapet.

06.06.2013 kl. 19:25

Vodka penne

Min flikkven i Sverige vill att jag ska ha med sprit i en liten flaska i matlagningssyfte när jag hälsar på. Därför har mina föräldrar nu "pieni viinapullo lentokone" i sin sökhistorik. Var så god, mamma!

 

Det här är för övrigt det första inlägget jag gör i kategorin "LIFVET~!". Rejoice.

04.03.2013 kl. 20:36

Harlem Shake

Hola!

Det har varit lite av en tröskel att fixa bloggen på nytt efter Rebirthen. Så jag mjukstartar. Här är en meme som jag tycker är lite lustig.

09.02.2013 kl. 13:00

23-årig okreativ monosysslare från Österbotten. Studerar journalistik vid sidan om bloggandet. Är åtminstone den roligaste bloggaren i min trappuppgång. Tror jag.

Följ min blogg med Bloglovin' eller dansa på krossat glas

Senaste kommentarer

08.06, 19:13Reservoir Friends av Röd
13.02, 15:10Reservoir Friends av Blå
11.02, 12:28Reservoir Friends av Gul
18.11, 22:19531 av Karin